Online marketing Katwijk, wat houdt dat eigenlijk in?

online marketing Katwijk

Je wilt met online marketing aan de slag. Of je bestaande marketing uitbreiden. Online marketing is een ongekend krachtig middel. Buro Content weet dit als geen ander in te zetten om nieuwe kansen te creëren. Voor jouw onderneming. Ook het bedrijf Katwijk marketing doet aan online marketing (online marketing Katwijk). Katwijk help bij het verspreiden van evenementen, houd emails voor je bij, en maakt ook nog is je webshop up-to-date

online marketing Katwijk

Online marketing in het algemeen

De term online marketing is een verzamelnaam van alle online reclame. Deze boodschap wordt op een effectieve, meetbare wijze gedeeld met potentiële klanten. Het maken van reclame online kan in principe bijna overal, op Google, Facebook, Bol.com, Instagram en nog veel meer. 

Verschillende vormen van marketing

Zojuist hebben we gezegd dat online marketing een verzamelnaam van is van alle soorten online reclame bij elkaar is. Voor elk soort wordt er een aparte marketingdiscipline onderscheiden. Elk van deze disciplines kent haar eigen voor- en nadelen en draagt bij aan het versterken van jouw boodschap naar de klant. Afhankelijk van de doelgroep die past bij jouw product of dienst kan je kiezen voor de volgende vormen van marketing:                                    

  • Affiliate marketing
  • Display adverteren
  • E-mail marketing
  • Search adverteren
  • Social media marketing
  • Zoekmachine optimalisatie

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd. 

Display adverteren zijn banners en stukken tekst die op iemand anders zijn website worden getoont. Met Google Ads kun je er er voor zorgen dat je advertentie op meer dan 3 miljoen websites komt te staan. Je kunt dit zo instellen dat er een specifieke groep wordt bereikt die super relevant is voor jouw product.

Bij e-mail marketing bedenk je strategieën die je doelgroep verleiden om zich in te schrijven in een e-maillijst. Zo kan je bijvoorbeeld een gratis e-boek weggeven in ruil voor een inschrijving. Denk bijvoorbeeld aan een whitepaper download waar je jouw e-mailadres voor moet achterlaten. Bij search advertising (SEA) denken we aan de betaalde zoekresultaten in zoekmachines. Als je in Google een zoekopdracht invoert krijg je doorgaans eerst advertenties te zien en pas daaronder de natuurlijke (niet-betaalde) zoekresultaten. Google is in Nederland de meest gebruikte zoekmachine, via Google Ads kan je inzetten op betaalde advertenties. Veel mensen zijn dagelijks actief op social media. Het is dan ook slim om met behulp van social media marketing in te spelen op social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Doel van de meeste social media campagnes is het verkrijgen van meer bekendheid (branding), volgers en fans voor je merk. Het komt er op neer dat Katwijk vooral marketing bijhoudt voor bedrijven.