Hoeveel krijg je nog voor je oud ijzer?

123oudijzerprijs-logo

Wanneer je nog een oude fiets in de tuin hebt staan dan is het misschien tijd om deze te gaan verkopen. Het maakt ook niet uit in welke staat de fiets is want hij is altijd wel wat waard. Je kunt er dan misschien niet meer de hoofdprijs voor krijgen, maar nog wel de oud ijzer prijs. Dan krijg je er tenminste nog wel iets voor. Waar kun je dit dan inleveren? Dat is een goede vraag. Je ziet namelijk dat je het best een kijkje op het internet kunt nemen om te zien waar er een inleverpunt bij jou in de buurt is. In veel gevallen zul je dan zien dat je hier alles wel kunt inleveren maar dat je nog wel naar de prijs moet kijken. Soms is het namelijk een afleverplek waar je het gratis kunt weggeven, maar je kunt er nog geld voor krijgen. Let hier goed op!

123oudijzerprijs-foto

Recyclen

Het is van groot belang dat oud ijzer ook wordt in geleverd omdat je dan ook zult merken dat het kan worden gerecycled. Tegenwoordig is het namelijk vrij duur om ijzer nog uit de grond te graven en aangezien er meer dan genoeg in omloop is kun je dat ook weer omsmelten. Waar je dan wel op moet letten is dat bijna alles kan worden hergebruikt. Bovendien is het ook een stuk beter voor de planeet. Wanneer je namelijk ijzer in de natuur laat liggen zal dit niet verteren en blijft het dus voor altijd liggen. Dit is niet goed voor de planten en dieren en daarom moet je er dus voor zorgen dat het wordt gerecycled. Bovendien kun je er dus ook een klein bedrag mee verdienen.

Sorteren

Wanneer je dan het oud ijzer hebt ingeleverd zul je ook merken dat het verhaal daar niet eindigt. Vaak heb je ook allerlei verschillende metalen bij elkaar die je inlevert en dat wordt een klomp aangenomen. Dit moet dan allemaal worden gesorteerd zodat het apart kan worden gelegd en dan gereed gemaakt voor versturen. In veel gevallen kan het bedrijf zelf niks met de metalen, maar verkopen ze dit weer door aan een ander bedrijf wat het wel kan gebruiken. Hier zullen ze de metalen weer smelten en vormen tot een stuk metaal wat ze wel kunnen gebruiken.

Wat moet jij doen?

Het enige wat jij hoeft te doen is dus ervoor zorgen dat je al het oud ijzer wat je niet meer nodig hebt allemaal inlevert zodat je niet alleen geld ervoor terug krijgt, maar dat je ook aan de natuur denkt. Dan wordt het allemaal nuttig hergebruikt en zul je andere bedrijven dus ook goed en snel helpen!