Pouces zorgt ervoor dat jouw bestelling snel in huis is! 

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het online bestellen en de vele bezorgdiensten die er alles aan doen om jouw pakketje op tijd mogelijk bij jou thuis te bezorgen. Je kunt eigenlijk alles wel online bestellen. Zo ook vapes en e-sigaretten. Deze kun je bestellen bij de daarvoor ontworpen sites zoals pouches. Deze sites zijn vaak zo ingericht dat je een ruim aanbod ziet van verschillende merken en smaken. Vaak kun je ook een filter aanzetten en daarmee aangeven hoeveel nicotine je wilt per e-sigaret. Doordat levertijden erg kort zijn hoef je nooit lang te wachten. Ideaal! 

Moet niet gestimuleerd worden

Wanneer je er voor zorgt dat er online e-sigaretten aangeboden worden, wordt het voor jongeren makkelijker om deze e-sigaretten aan te schaffen. Doordat de lijntjes kort zijn hebben gebruikers de e-sigaretten zo in huis zonder dat zij er al te veel moeite voor hoeven doen. Dit stimuleert indirect het gebruik ervan. Doordat aanbieders zoals pouches deze markt makkelijk kunnen betreden zal er hard opgetreden moeten worden om de online verkoop van deze e-sigaretten te verminderen of zelfs te verbieden. Een verbod voor de verkoop van e-sigaretten ligt al op tafel en zal in 2023 in moeten gaan. 

Zijn e-sigaretten legaal in Nederland?

Op dit moment zijn e-sigaretten nog legaal in Nederland. In vele winkels en online bij aanbieders zoals pouches kun je deze e-sigaretten nog aanschaffen, maar niet voor lang meer. Er ligt namelijk een plan op tafel die de verkoop van e-sigaretten zal verbieden. Dit plan zal ingaan vanaf juli 2023. Eerder lag er ook al zo’n soortgelijk plan klaar, gemaakt door de overheid. Deze is toen niet ingegaan. Als het plan in 2023 wel in gaat zal dat er voor zorgen dat de verkoop niet meer gestimuleerd wordt en daardoor het aantal aan e-sigaretten verslaafde jongeren zal afnemen.